Gyvoji kosmetika




Kokosu aliejus

Ekologiškas. Šalto spaudimo, nerafinuotas.

Ekologiškas. Šalto spaudimo, nerafinuotas.

Sertifikuotas: Soil Association

Bot. Cocos nucifera

Kilmės šalis: Gana

  Apie šį aliejų galima pasakyti taip: tinka viskam Smile odai, plaukams, maistui.

  Kaip ir apie kakavos sviestą, apie kokoso aliejų ir jo gerąsias savybes yra surinkta nemažai žinių. Tad išskirsime svarbiąsias.

  Kokoso aliejus yra ypatingas tuo, kad jame yra laurino rūgšties, giminingos odos sebumui ir plaukų proteinų struktūrai. Patekusi ant kūno ši rūgštis virsta monolaurino rūgštimi pasižyminčia stipriomis antimikrobinėmis savybėmis.

  1998 metais paskelbti tyrimai atskleidė įdomų faktą, kad maitinančių motinų, vartojančių kokosų aliejų, piene padidėja laurino rūgšties kiekis. Tokiu būdu kūdikis yra dar labiau apsaugomas nuo tam tikrų virusų.

  Kokosų aliejus - nepamainoma natūrali odos ir plaukų priežiūros priemonė kokoso kvapo gerbėjams:

- žymiai sumažina odos sausumą;

- saugo nuo UV bei nuramina po saulės vonių paraudusią odą;

- dėl savo putojančių savybių naudojamas muilų gamyboje;

- puikiai tinka drėgmę ir elastingumą praradusiai odai;

- taip pat šiurkščiai ir suskidusiai odai atgaivinti;

- tai nepamainomas sausų ir gyvybingumą praradusių plaukų priežiūros aliejus:

- maitina ir lygina plauką, saugo galiukus nuo šakojimosi;

- suteikia spindesio ir švelnumo.

  Naudojimas: geriausia iš vakaro plaukus sutepti kokosų aliejumi( nepersistengti ) ypač plaukų galiukus, o ryte išplauti švelniu šampūnu.

  Sinergetiškai šis aliejus puikiai dera su Murumuru, Mango, Sal (Shorea robusta) sviestais bei sviestmedžių, Sapote (Pouteria sapota), Yangu (Calodendrum capense) bei   Kukui (molukinio tungamedžio riešutų) aliejais.

  Kokosų aliejus kartu su indinio nimbamedžio bei levandinų (super) ir  burboniškosios pelagonijos eteriniais aliejais padeda atsikratyti utėlių. Tokią kaukę laikyti apie 15 min.

  Jeigu norite, kad kokosų aliejaus geriau susigertų į odą, maišykite jį su skystais aliejais, pvz. Makadamijų, lazdyno riešutų etc.

  Skystėja prie 25 laipsnių temperatūros.

  Daugiau receptų su kokosų aliejumi žiūrėkite skyrelyje „Receptai“

  Šis kvapus kokosų aliejus pagamintas Ganos moterų kooperatyvo.

Klientų atsiliepimai:

Atsiliepimų apie šį produktą nėra
Prašome prisijungti norint parašyti atsiliepimą
Paskutinis atnaujinimas: Penktadienis, 24 spalio 2014 09:30
Joomla Templates by Joomlashack