Gyvoji kosmetika




Tamanu aliejus

Šalto spaudimo, nerafinuotas. Ekologiškas.

Šalto spaudimo, nerafinuotas.

Ekologiškas. Sertifikuotas: Ecocert.

Bot.  Calophyllum inophyllum

Kilmės šalis: Madagaskaras

 

Iš Calophyllum inophyllum medžio (Taičio gyventojų vadinams Tamanu, o malagasių  - Fohara ) užaugintų vaisių, gaunamas kvapnus vienas vertingiausių ir rečiausių pasaulyje aliejų. Lietuviškai vadinamas, puiklapių aliejus, pasižymi daugybe odą gydančių savybių:

- skatina bei palengvina kraujo cirkuliaciją, todėl naudojamas esant išsiplėtusioms venoms, įvairiems sumušimams, hematomoms, kuperozei;

- skatina žaizdų gijimą bei regeneruoja odos ląsteles, lėtina senėjimą;

- mažina odos uždegimus;

- gydo vėjaraupius bei paprastąją pūslelinę;

- pasižymi odą valančiomis savybėmis;

- didina odos elastingumą, tad tinka jo įdėti į mišinius skirtus strijų „prevencijai“;

- padeda apsaugoti odą nuo UV.

Tai būtų pagrindinės šio nuostabaus aliejaus savybės, bet toli gražu ne visos.

Riebesnei odai tinka maišyti su lazdynų riešutų, vynuogių kauliukų aliejais;

Kraujo cirkuliacijai pagerinti – su makadamijų riešutų aliejumi;

Sausai odai – su kviečių gemalų, sviestmedžių ir kitais riebesniais aliejais;

Odos stangrinimui – su makadamijų bei avokadų aliejais.

Klientų atsiliepimai:

Atsiliepimų apie šį produktą nėra
Prašome prisijungti norint parašyti atsiliepimą
Joomla Templates by Joomlashack