Gyvoji kosmetika |
Kakavos sviestas (nefiltruotas)
Ekologiškas. Šalto spaudimo, nerafinuotas, nefiltruotas.
Ekologiškas. Šalto spaudimo, nerafinuotas, nefiltruotas. Bot. Theobroma cacao Kilmės šalis: Uganda (iš mažo ekologinio ūkio) Nepamainomas antioksidantų šaltinis, lėtinantis odos senėjimą. Skaniai kvepia kakava Būtent tada, kai spaudžiama visa pupelė, kakavos sviestas išlaiko nepakeičiamas atioksidacines savybes ir „pasiima“ iš pupelės visas gerąsias jos savybes. Todėl jis yra kur kas veiksmingesnis už baltąjį kakavos sviestą, kuris dažnai naudojamas ne tik maisto pramonėje, bet ir kosmetikoje. Kavos pupelėse yra labai daug polifenolių, kurie padeda kūno ląstelėms kovoti su laisvaisiais radikalais. Iš šių sudedamųjų dalių verta išskirti aromatinę ferulo rūgštį (suteikiančią kakavos sviestui tą nepakartojamą kakavos aromatą) bei flavonoidus (katechiną ir epikatechiną), kurie yra labai galingi antioksidantai padedantys kovoti odos ląstelėms su išorinių dirgiklių sukeltu senėjimu. Šias senėjimą stabdančias veikliąsias medžiagas tobulai papildo resveratrolis ir fitosteroliai, kurie savo ruožtu pasižymi stipriomis antiuždegiminėmis savybėmis. Taigi, kakavos sviestas : - stiprus antioksidantas padedantis kovoti su nepalankiais odai laiko veiksniais; - stimuliuoja kolageno sintezę, suteikia odai elastingumo; - tikras skanėstas odai - jau minėtieji polifeoliai ir fitosteroliai ramina uždegimus; - teobrominas, savo savybėmis giminingas kofeinui, pasižymi lipolitiniu t.y. riebalus skaidančiu poveikiu. Tad kakavos sviestu jūs galite „paskaninti“ ne tik anticeliulitinio masažo balzamus, bet ir lūpų bei veido kremus ar pasigaminti tikro šokolado Kakavos kvapas puikiai dera su rožmedžio, apelsino, imbierinės citrinžolės, pipirmėtės eteriniais aliejais. Pradeda tirpti 34 laipsnių temperatūroje. Šis unikalus sviestas yra pagamintas mažame Ugandos ekologiniame ūkyje. Klientų atsiliepimai:Dainora (Pirmadienis, 25 Spalis 2010)Įvertinimas: ![]()
LIUCIJA (Pirmadienis, 07 Birželis 2010) Įvertinimas: ![]()
|