Gyvoji kosmetika




Sezamų sėklų aliejus

Ekologiškas. Šalto spaudimo, nerafinuotas.

Ekologiškas. Šalto spaudimo, nerafinuotas.

Sertifikuotas: Ecocert

Bot. Sesamum Indicum

Kilmės šalis: Mali

  Sezamų aliejuje yra gausu riebiųjų rūgščių, kurios saugo odą nuo išsausėjimo ją drėkina ir švelnina.

  Viena iš svarbiausių šio aliejaus savybių yra ta, kad jis apsaugo odą nuo kenksmingų saulės spindulių.

  Šis kuklus, nedidelis (iki metro) užaugantis augalas kilęs iš Indijos labai vertinamas dėl savo aliejingų sėkliukių, kurios būna juodos, raudonos arba baltos spalvos. Vienoje ankštyje šių sėkliukių būna iki 200 šimtų. Iš arabų pasakos „Tūkstantis ir viena naktis” žinomas posakis „Sezamai, atsiverk“, kilęs iš to, jog subrendusios sezamo ankštys prasiveria ir išbarsto sėklas.

   Sezamas vartojamas nuo senovės, jis buvo žinomas Harapoje ir kitose Indijos teritorijose, Mesopotamijoje, Senovės Graikijoje.

  Yra du sezamo aliejaus spaudimo būdai: šiek tiek paskrudinus ir nepaskrudinus. Pirmuoju būdu išgautas aliejus labiau tinkamas naudoti kulinarijoje, o pastarasis – kosmetikoje.

  Taigi, sezamo aliejus:

- regeneruoja odą, veiksmingai mažina jos lupimąsi bei ramina sudirgimus;

- suteikia elastingumo;

- saugo nuo drėgmės netekimo;

- padeda apsaugoti odą nuo UV;

- pasižymi antioksidacinėmis ir odos senėjimą lėtinančiomis savybėmis;

- taip pat pasižymi sąnarių skausmą mažinančiomis savybėmis.

  Naudojamas grynas arba mišiniuose su kitais aliejais vietoj dieninio ar naktinio veido kremo; taip pat masažams pridedant eterinių aliejų.

  Įspėjimas: žmonėms kurie alergiški riešutams rekomenduojama nadoti atsargiai.

Klientų atsiliepimai:

Atsiliepimų apie šį produktą nėra
Prašome prisijungti norint parašyti atsiliepimą
Joomla Templates by Joomlashack